2017. jún 14.

V. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny+ Karpaty Trophy összefoglaló

írta: Murczin Vivien
V. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny+ Karpaty Trophy összefoglaló

V. Karitatív Kárpátalja Túra és Verseny+ Karpaty Trophy

mozaik.jpg


Ez alkalommal is együtt versenyeztek a magyar és az ukrán offroadosok, volt, aki extrém kategóriában és volt, aki az Asia Race kategóriában tesztelte Magát és terepjáróját. Ugyanakkor nagyon fontos megemlíteni a túra szekciót, hiszen végigmentek a versenyútvonalon, ami nem kis teljesítmény, tekintve a Kárpátok vad bérceit. Élményben nem volt hiány, hiszen volt patakátkelés, sziklamászás, meredek saras terep felfelé-lefelé, persze mindez terepjáróval, na meg a csörlőzés…nyilván azt sem hagyhattuk ki, hiszen imádunk elakadni a dagonyában, fennakadni egy sziklán és nekiindulni lehetetlen meredekségnek, de hát ettől vagyunk Mi igazi terepjárósok. Természetesen közös erővel mindent megoldottunk, azaz mindent IS.
Na de hogy is zajlott ez a felejthetetlen hétvége?
Sokan, szinte az összes résztvevő már csütörtökön nekivágott a nagy kalandnak. Miután beérkezett a csapatok nagyja, éjfél is elmúlt, ezért a másnap reggeli Rajt nem indult könnyen, de annál motiváltabban álltak a rajtvonalhoz a versenyzők, hiszen mindenki bizonyítani akarta tudását és elszántságát. Páran már tudták, tapasztalták, hogy a Kárpátokban terepjárózni nem a legegyszerűbb feladat, de hát mindenki a kihívásokért vett részt az Asia Race+ Karpaty Trophy futamán.
Szóval nekivágtak a nagy hegyeknek. Nem könnyítette meg a résztvevők dolgát az előző napi eső, csúszott a terep, de mint minden igazi offroados a Mi versenyzőink is tudták, hogy „Az offroados legjobb barátja a lendület” ezt szem előtt tartva teljesítették a napi szakaszokat.
Fáradtan, de mosolyogva értek be a célba az etapok végén. Nem csoda, hogy elfáradtak, hiszen mind a stratégia kitervelése, mind a szintidőn belül maradás és a fotópontok teljesítése, nagy energiát követel, éppen ezért fontos megemlítenem a Huszár Team kitartását és nagyszerű teljesítményét. Huszár Barnabás (pilóta) két aprócska navigátorával, Bogival (11) és Zsuzsival (9), bizonyították, hogy a lányok is megállják a helyüket az offroad versenyeken. A lányok végig mosolyogva és eltökélten vették azokat az akadályokat, amik még a férfiaknak is nehézségeket okoznak. Felhúzták a mini gumicsizmát és már készen is álltak belemászni a patakba, sárba és teljesíteni a pontokat, majd visszaugrottak a terepjáróba és navigálták apjukat a következő offroad pontig. Végül az előttük végző Dentors Cuspers Team 901 pontot, míg ők 870 pontot értek el, azaz 31 pont különbség (2db fotópont) volt köztük. Ezért a kimagasló teljesítményért egyértelmű volt, hogy a két kis Huszár lányka különdíjat érdemel. A két elnyert kupát a suliban is bemutatták, amit Mindenki örömmel fogadott. Mi csak remélni tudjuk. hogy a Huszár Team többi tagja is újra bizonyít a lányokkal együtt, ahogyan már azt az előző Asia Race futamokon is tették.
Vasárnap zajlott a speciál szakasz, szokás szerint a fesztivál hangulat jelen volt, bár ezt már szombat este is tapasztalhattuk, amikor a sörsátorok mellett, a bográcsgulyás sem maradhatott el, amit idén is Karcsi bácsinak köszönhetünk.
Visszatérve a vasárnapra, motorosok, quadosok, extrém terepjárósok ismét szórakoztatták és lenyűgözték a nézőket a kiszalagozott speciál pályán. Délután sorra került a díjkiosztó a nagy színpadon. Köszönetet mondtunk Mi (Asia Race szervezői) és az ukrán barátaink ( Karpaty Trophy) is, amiért újra közösen meg tudtuk szervezni ezt a magas színvonalú terepjáró versenyt és reméljük, még több éven át együtt versenyezhetnek és szórakozhatnak az ukrán és a magyar offroadosok.

 

Szólj hozzá

ukrajna túra terepjáró offroad asiarace